Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Plan, New York ve Londra'nın yanı sıra İsrail'in Eylül 2020'de birlikte tarihi bir normalleşme anlaşması imzaladığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne odaklanarak turistleri İsrail'i ziyaret etmeye teşvik edecek bir uluslararası reklam kampanyası içeriyor. Programın diğer bir ayağı ise potansiyel uluslararası turistler için kültür, spor ve eğlence etkinlikleri düzenleyerek ülkeye yönelik turizmi teşvik etmek. Plan ayrıca Kızıldeniz'in güneyindeki Eilat tatil kentine uluslararası uçuşların yeniden başlatılmasını da kapsıyor.

İsrail Nisan ayının başlarında yaptığı açıklamada, aşılanmış turist gruplarının ülkeye girişine 23 Mayıs'tan itibaren izin vereceğini söylemişti. İsrail Merkezi İstatistik Bürosu'na göre, Kovid-19 pandemisi, 2021 yılının ilk iki ayında ülkeye gelen yabancı turist sayısında yüzde 98,5 oranında düşüşe yol açtı. Bu yıl Ocak-Şubat döneminde İsrail'i sadece 9 bin 900 turist ziyaret etti; 2020 yılının aynı döneminde, yani ülkede pandeminin başlamasından kısa bir süre önce, bu rakam 652 bin 400 idi.

İsrail Turizm Bakanı Orit Farkash-Hacohen, "Program, turizm sektörünü ve İsrail ekonomisini sorumlu ve dengeli bir şekilde canlandırmada büyüme motoru olarak işlev görecek" diye konuştu. Farkash-Hacohen, "Bizim için, İsrail'in sağlık açısından güvenli bir turizm noktası olmasının büyük avantajını kullanma ve bunu boşalan kasalarımız ile yüz binlerce çalışanı olan turizm sektörünün yararına kullanma zamanı geldi" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI