Yurt

İsrail, sekiz ülkeye uyguladığı seyahat yasağını kaldırdı

Seyahat yasağının kaldırıldığı sekiz ülke Özbekistan, Arjantin, Belarus, Güney Afrika, İngiltere, Kırgızistan, Kıbrıs ve Rusya. İsrail'in Brezilya, Gürcistan, Meksika, İspanya...

Abone Ol

Seyahat yasağının kaldırıldığı sekiz ülke Özbekistan, Arjantin, Belarus, Güney Afrika, İngiltere, Kırgızistan, Kıbrıs ve Rusya. İsrail'in Brezilya, Gürcistan, Meksika, İspanya ve Türkiye'ye uyguladığı seyahat yasağı ise sürüyor. Buna ek olarak, Bulgaristan da son dönemde görülen vaka artışı nedeniyle yasaklı ülkeler listesine eklendi. Bu altı ülkeye seyahat etmek isteyen İsrail vatandaşları ve daimi oturma iznine sahip olanların bir muafiyet komisyonuna başvurmaları gerekiyor.

Ayrıca Pazartesi gününden itibaren, dünyanın birçok ülkesinden İsrail'e gelen tüm kişilerin, aşılanmış ve iyileşmiş yolcular da dahil olmak üzere 7 günlük ev karantinasına girmeleri gerekiyor. Vaka sayısının oldukça düşük olduğu Çin, Avusturya, Avustralya, Macaristan, Moldova, Yeni Zelanda, Singapur ve Çek Cumhuriyeti bu zorunluluğa tabi değil. Bu nedenle, bu sekiz ülkeden İsrail'e varan yolcuların bir Kovid-19 testinden negatif sonuç alana kadar en fazla 24 saatlik karantinaya girmesi bekleniyor.