GAZZE, 17 Eylül (Xinhua) -- İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 15 Filistinli hayatını kaybetti. Xinhua'ya konuşan Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef aldığı saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Saldırıya uğrayan ev tamamen yıkılırken, komşu evlerde de hasar oluştu. Xinhua'ya konuşan sağlık kaynakları, yaşamını yitirenler arasında çocukların da bulunduğunu, yaralanan 15 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını söyledi. Güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre, İsrail Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan Mevasi bölgesinde derme çatma bir fırını da bombaladı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Saldırı sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az 5 Filistinli öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail ordusu, saldırılar hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Gazze'deki sağlık yetkililerinin Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 41.226'ya yükseldi.

Kaynak: rss