TAYR HARFA, 14 Aralık (Xinhua) -- Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği sürpriz saldırıyı desteklemek amacıyla Hizbullah'ın 8 Ekim'de İsrail'e onlarca roket atmasının ardından Lübnan-İsrail sınırı artan gerilime sahne oldu. Güvenlik yetkililerine göre Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmalarda şu ana kadar Lübnan'da 101 Hizbullah üyesi, 1 Lübnan ordusu askeri, 1 Emel Hareketi üyesi, 16 Hamas ve İslami Cihad üyesi ve üçü gazeteci olan 28 sivil de dahil olmak üzere toplam 147 kişi hayatını kaybetti.

Meksika Devlet Başkanı: Sinaloa'daki şiddet olaylarında ABD'nin de sorumluluğu var Meksika Devlet Başkanı: Sinaloa'daki şiddet olaylarında ABD'nin de sorumluluğu var

1-326Lübnan'ın Tayr Harfa kasabasına yönelik İsrail hava saldırısı sonucu yıkılan bir evin enkazında dolaşan bir adam, 13 Aralık 2023. (Fotoğraf: Ali Hashisho/Xinhua)2-296Lübnan'ın Tayr Harfa kasabasına yönelik İsrail hava saldırısı sonucu yıkılan bir evin enkazında dolaşan bir adam, 13 Aralık 2023. (Fotoğraf: Ali Hashisho/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay