Bir askeri sözcü, yaptığı yazılı açıklamada, "Kapanmalar sırasında ürünlerin geçişi engellenecek ve (insanların) geçişi ise yalnızca insani ve tıbbi istisnai durumlarda mümkün olacak" diye belirtti. Yahudi yeni yıl bayramının üç günü boyunca uygulanacak ve Pazartesi öğleden sonra başlayacak ilk kapanmanın, Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece kaldırılması bekleniyor. Ordu, Yahudi takvimindeki en kutsal gün olan ve Kefaret Günü diye bilinen Yom Kippur'da 15 Eylül'den itibaren iki günlük bir kapanmanın uygulanacağını bildirdi.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Yedi günlük bir Yahudi bayramı olan Sukkot'ta ise, 20 Eylül - 22 Eylül ve 27 Eylül - 29 Eylül tarihleri arasında geçişler tekrar kapatılacak. Ordu, geçişlerin yeniden açılmasının "güvenlik değerlendirmesine" tabi olduğunu belirtti. İsrail'de, başlıca Yahudi bayramlarında Filistinli militanların saldırı riskinin arttığı düşünülüyor ve bu dönemlerde geçişler, işgal altındaki bölgelerde düzenli olarak kapatılıyor.

Editör: İRFAN KARSLI