KUDÜS, 31 Ağustos (Xinhua) -- İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus ve Deyr el-Balah şehirlerindeki "görevlerini tamamladıktan" sonra bu şehirlerin bazı bölgelerinden çekildiklerini duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, bölge sakinlerini ve yerinden edilmiş Filistinlileri, Gazze'nin güneyindeki en büyük şehir olan Han Yunus'un belirli bölgelerine geri dönebilecekleri konusunda bilgilendirdi. Adraee, Cuma günü sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada bu bölgelerin "bundan böyle insani bölgenin bir parçası olarak sınıflandırılacağını" belirtti.

Adraee'ye göre, yeni 'güvenli' bölgeler, Han Yunus'un kuzey ve orta kesimleri ile şehrin kuzeydoğusundaki, Deyr el-Balah sınırına yakın mahalleleri kapsıyor.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip
Gazze Şeridi'nin iç kesimlerinde yer alan Deyr el-Balah'taki evlerine dönen Filistinliler, 29 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, İsrail bombardımanlarının yol açtığı yıkıntıların ve devasa moloz yığınlarının arasından geçerek evlerine dönen binlerce Filistinlinin çantalarını taşıdığı görülüyor.

"98. Tümen'e bağlı birlikler Han Yunus ve Deyr el-Balah bölgesindeki tümen operasyonunu tamamladı" açıklamasını yapan İsrail ordusu, birliklerin yaklaşık bir aydır bölgede eş zamanlı olarak yeraltı ve yerüstü operasyonları yürüttüğünü söyledi.

İsrail ordusuna göre bölgedeki operasyon sırasında 250'den fazla Filistinli "militan" öldürüldü.

Kaynak: rss