KUDÜS, 17 Aralık (Xinhua) Başkanlığın yazılı açıklamasında vakaların, bölgedeki turnalar arasındaki anormal ölüm oranlarının ardından belirlendiği ve ölümcül H5N1 virüsünün laboratuvarlarda yapılan numune testleriyle tespit edildiği bildirildi. Virüsün tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, epidemiyolojik inceleme yürüttü ve enfekte olmuş kuşlara yaklaşmış kişilere tedavi uyguladı. Açıklamada yılın bu dönemlerinde yüz binlerce kuşun Afrika'ya gitmek için İsrail üzerinden geçtiği ve bunun, hastalık riskini artırdığı vurgulandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Tarım bakanlığı çiftçilere, hastalığı önlemek için çiftlikleriyle vahşi kuşları birbirinden ayrı tutmaları çağrısında bulundu. Kuş gribi vakaları kısa zaman önce İsrail'in kuzey ve güneyindeki tavuk kümeslerinde tespit edilmişti. İsrail'de ilk ve en büyük kuş gribi salgını 2006 yılında ortaya çıkmış ve ülkenin güneyindeki 9 endüstriyel hindi çiftliğini etkilemişti. Domuzlar, kediler ve kaplanlar gibi diğer hayvanları da etkileyebilen H5N1 kuş gribi insanlarda nadiren hastalığa neden oluyor.

Editör: İRFAN KARSLI