Gündem

BM Raporu: İsrail Öldürmeye ve Yerinden Etmeye Hız Verdi!

Filistin, Cumartesi günü, Filistinlilerin evlerinin İsrail tarafından yıkılmasını ele alan ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nce (OCHA) hazırlanan yeni raporu memnuniyetl...

Abone Ol

Filistin, Cumartesi günü, Filistinlilerin evlerinin İsrail tarafından yıkılmasını ele alan ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nce (OCHA) hazırlanan yeni raporu memnuniyetle karşıladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı söz konusu rapora ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Filistinlilerin evlerine el koyma ve yıkma eylemlerini tırmandıran İsrail'in bu tavrını "dünyanın görmezden gelmeye devam ettiği bir insanlık suçu" olarak tarif etti.

"Bu eylemlerdeki ciddi tırmanış, İsrail'in Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarında ulusal ve insani Filistin varlığına karşı başlattığı açık savaşın bir parçasıdır" diyen açıklamada, "Bu politika, bölgede barışı sağlamaya yönelik her türlü fırsata kapıları kapıyor" ifadesi yer aldı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin raporuna göre, İsrail son iki hafta içinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 52 yapıyı yıktı veya gasp etti ve böylece 67 kişiyi yerinden edip, 860 kişiyi de mağdur etti.

BM raporuna göre, İsrail askerleri, aynı dönemde, biri 13 yaşında  erkek çocuğu olmak üzere iki Filistinliyi vurarak öldürdü ve 10'u çocuk

olmak üzere 206 kişiyi yaraladı, 500 ağacı da tahrip etti veya ortadan kaldırdı.