Xinhua

İsrail, İran'ın başkenti Tahran'a hava saldırıları düzenledi

Abone Ol

TAHRAN, 26 Ekim (Xinhua) -- İran'ın başkenti Tahran'da Cumartesi günü erken saatlerde güçlü patlama sesleri duyuldu. İran devletine ait IRIB TV, patlamaların İsrail'in Tahran'ın dışındaki üç noktaya düzenlediği hava saldırılarına karşı harekete geçen hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını belirtti. Tahran Bölge Hava Savunması tarafından yapılan açıklamada, hava savunma müdahalelerinin boyutu ve ayrıntılarının incelendiği belirtildi.

Habere göre, güvenlik kaynakları, patlamalardan bazılarının başkent yakınlarında konuşlandırılan hava savunma sistemlerinin faaliyetlerinden kaynaklandığını bildirdi. Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, başkentteki durumun normal olduğunu bildirdi. İsrail, Cumartesi gününün ilk saatlerinde "İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar" düzenlediklerini doğruladı. İsrail Savunma Kuvvetleri, bu saldırıların İran'ın "aylardır süren saldırılarına" yanıt olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail ordusu, İran'daki askeri hedeflere yönelik düzenlenen üç saldırı dalgasıyla hedeflenen saldırıların tamamlandığını duyurdu. 1 Ekim'de İsrail'deki hedeflere yaklaşık 180 füze fırlatan İran, bu eylemi birçok bölgesel direniş liderinin suikastla öldürülmesi gibi eylemlere misilleme olarak gerçekleştirdiğini belirtmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İran'ın "büyük bir yanlış" yaptığını söyleyerek misilleme sözü vermişti.

Tasnim haber ajansına göre İran'ın havacılık yetkilileri ikinci bir emre kadar tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu. İran'ın hava savunma karargahı, İsrail'in saldırısına başarılı şekilde karşılık verdiklerini belirterek bazı bölgelerde "sınırlı bir hasar" olduğunu söyledi. Ajans, daha sonra İran Sivil Havacılık Kurumu sözcüsünün Cumartesi günü yaptığı açıklamaya atfen uçuşların saat 09.00'dan itibaren başlayacağını duyurdu.