Dünya

İsrail ile Fas ekonomik ve ticari işbirliği anlaşmasına vardı

Söz konusu anlaşmaya, iki ülkenin 22 Aralık 2020'de imzaladığı normalleşme anlaşmasının ve İsrail Ekonomi Bakanı Amir Peretz ile Fas Sanayi Ticaret Yatırım ve Sayısal Ekonomi...

Abone Ol

Söz konusu anlaşmaya, iki ülkenin 22 Aralık 2020'de imzaladığı normalleşme anlaşmasının ve İsrail Ekonomi Bakanı Amir Peretz ile Fas Sanayi Ticaret Yatırım ve Sayısal Ekonomi Bakanı Mevlay Hafız el-Alemi arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından varıldı.

Anlaşmanın iki hafta içinde imzalanması bekleniyor. Bu anlaşma ekonomi, ticaret ve inovasyon alanlarında işbirliği için çerçeve oluşturuyor. İki taraf arasında ikili ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasını amaçlıyor.

Anlaşma standardizasyon, regülasyon, Ar-Ge, inovasyon, tarım teknolojileri ve diğer pek çok alanda işbirliğini de kapsıyor. Anlaşma ayrıca iki ülkede düzenlenen fuarlar ve ekonomi konulu konferanslara karşılıklı katılımın yanı sıra iş ziyaretleri ve inceleme gezilerini de kapsıyor.

Teşhir amaçlı ürünler ve ticari amaçlı olmayan numunelerin karşılıklı ithalatında vergi muafiyeti sağlanması da anlaşma kapsamında yer alıyor. Taraflar, anlaşmaya ek olarak, ortak bir inovasyon fonu kurulması ve bir Ar-Ge anlaşması hazırlanması konularını da ele alacak.