KUDÜS, 20 Ocak (Xinhua) Savunma Bakanlığı'nda Perşembe günü yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşma kapsamında İsrail, yaklaşık 3 milyar euro (yaklaşık 3,41 milyar ABD doları) karşılığında "Dakar" adı verilen yeni bir denizaltı sınıfından üç denizaltı satın alacak. İki ülkenin 2017'de imzaladığı bir anlaşma uyarınca Alman hükümeti satışın bir kısmının finansmanını sağlayacak. İsrail'de eğitim simülatörünün inşasını ve yedek parça tedarikini de kapsayan anlaşma uyarınca ilk denizaltı dokuz yıl içinde İsrail'e teslim edecek. İki taraf ayrıca toplam tutarı 850 milyon euronun üzerinde olan bir stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Twitter'da "Anlaşmanın sağlanmasındaki yardımlarından ve İsrail'in güvenliğine olan bağlılığından ötürü Alman hükümetine teşekkür etmek istiyorum" mesajını paylaştı. Gantz, yeni denizaltıların "İsrail Donanması'nın kabiliyetlerini bir üst düzeye çıkaracağını ve İsrail'in bölgedeki askeri üstünlüğüne katkı sağlayacağını" söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI