'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Söz konusu politikanın, sera gazı emisyonlarının yol açtığı zarara karşılık kirleticilerin ceza ödemek zorunda bırakılmasını amaçladığını belirten bildiri, bu tedbirin öncelikle tüm kirletici yakıtlara, daha sonra ise çöp sahaları ile diğer emisyon kaynaklarından çıkan sera gazı emisyonlarına uygulanacağını vurguladı. Karbon vergilendirme sistemi, İsrail hükümetinin küresel çabalara olan bağlılığının bir parçası olarak sera gazı emisyonlarını azaltma yönünde geçen ay belirlediği ulusal hedefler arasında yer alıyor.

Hükümet, İsrail'deki sera gazı emisyonlarının 2050 yılına kadar ülkenin 2015 yılındaki emisyon seviyesine kıyasla en az yüzde 85 oranında azaltılmasını hedefliyor. İsrail Çevre Koruma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, karbon fiyatlandırması uygulamasının 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarında tek başına yüzde 67'lik azalmaya ve hava kirliliğinin azaltılması nedeniyle ise yaklaşık 20 milyar yeni şekel (6,2 milyar ABD doları) değerinde ekonomik tasarrufa yol açacağını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI