Xinhua

İsrail hava savunma lazer sistemi inşa etmek için bütçeyi onayladı

KUDÜS, 18 Mart (Xinhua) -- İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, roket ve insansız hava araçlarının saldırılarına karşı lazer tabanlı...

Abone Ol

KUDÜS, 18 Mart (Xinhua) -- İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, roket ve insansız hava araçlarının saldırılarına karşı lazer tabanlı bir hava savunma sistemi inşa etmek için gerekli olan bütçenin onaylandığı duyuruldu.

Gantz, Twitter mesajında "Demir Işın" denilen sistemin geliştirilmesi amacıyla "yüz milyonlarca" şekel ayrıldığını ifade etti. Gantz, "Gazze, Lübnan ve Suriye'den gelen tehditlerin sonucunda savaş alanını değiştirmek ve İsrail vatandaşlarının güvenliğini artırmak için etkileyici bir adım atıyoruz" dedi.

İsrailli bakan, sistemin füze savunma sistemi Demir Kubbe ile birlikte İsrail hava savunma sistemine entegre edileceğini söyledi. Öte yandan İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sistemin devlete ait savunma şirketi Rafael Advanced Weapons Systems ile İsrail merkezli savunma şirketi Elbit Systems tarafından geliştirileceği kaydedilerek, sözleşmenin "önümüzdeki birkaç gün içinde" imzalanacağı da belirtildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Şubat ayında İsrailli bir güvenlik düşünce kuruluşu olan Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün yıllık konferansında İsrail'in "Demir Işın" sisteminin gelişimini hızlandırdığını ifade etmişti. Bennett, sistemin ilk olarak İsrail'in güneyinde ve daha sonra da füzeler, roketler, insansız hava araçları ve diğer tehditlere karşı "bir lazer duvarı" sağlamak amacıyla ülkenin diğer bölgelerinde de konuşlandırılacağını söylemişti.