Dünya

İsrail, hastalık oranını azaltmak için Kovid-19 cezalarını önemli ölçüde arttıracak.

Halen ülkenin koronavirüs kabinesinin nihai onayını bekleyen karar, yürürlükte olan tam kısıtlama sırasında yaşanan birçok ihlal sonrasında İsrail'de oluşan yüksek hastalık or...

Abone Ol

Halen ülkenin koronavirüs kabinesinin nihai onayını bekleyen karar, yürürlükte olan tam kısıtlama sırasında yaşanan birçok ihlal sonrasında İsrail'de oluşan yüksek hastalık oranını azaltmayı amaçlıyor.  

Temel gereksinimlerin dışında kalan işyerlerini açma cezası ikiye katlanarak 10 bin yeni şekele (yaklaşık 2 bin 935 ABD doları) çıkacak.

 Buna ek olarak, etkinlik, parti, konferans, tören, festival, eğlence veya sanat gösterisi düzenlemenin cezası da dört kat artırılarak 5 bin şekelden 20 bin şekele çıkarılacak.

Pazar günü yeniden eğitime başlayan birinci ve dördüncü sınıflar dışında eğitim faaliyeti yürüten eğitim kurumlarına verilen para cezası 20 bin şekele yükseltilecek.

Bakanlık ayrıca, koronavirüs hastalarıyla teması olan kişilere yönelik olarak uygulanan karantina süresini 14 günden 12 güne indirmek için 31 Aralık'a kadar sürecek bir pilot programını da yakın zamanda başlatacağını açıkladı.