GAZZE, 10 Eylül (Xinhua) -- İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerlerinden edilmiş insanların barındığı çadır kampına düzenlediği hava saldırısında en az 40 Filistinli hayatını kaybederken, 60'tan fazla Filistinli de yaralandı. Filistinli sağlık görevlileri Xinhua'ya yaptıkları açıklamada, "İsrail savaş uçakları, Han Yunus'a bağlı Mevasi bölgesinin girişinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırları füzeyle vurarak büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden oldu" dedi.

Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı

Sivil Savunma İkmal Müdürü Dr. Muhammed el-Mugayir, kurtarma ekiplerinin 40 kişinin cansız bedenini çıkardığını ve 60'tan fazla yaralıya yardım ettiğini doğruladı. Bombardımanın 9 metre derinliğe varan çukurlar oluşturduğunu ve bunun da İsrail'in patlayıcı içeren füzeler kullandığını gösterdiğini belirten el-Mugayir, "Bu savaşta işlenen en korkunç katliamlardan biriyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

İsrail askeri sözcüsü Avichay Adraee, saldırının Han Yunus'un insani yardım bölgesindeki gizli bir komuta merkezinde faaliyet gösteren üst düzey Hamas liderlerini hedef aldığını söyledi. Adraee, bu kişilerin orduya ve İsrailli sivillere karşı "terör operasyonları" planlayıp yürüten kişiler olduğunu belirtti. Sözcü, ordunun sivil kayıpları azaltmak için kapsamlı önlemler aldığını da sözlerine ekledi. Hamas bu haberlerle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: rss