BEYRUT, 1 Nisan (Xinhua) -- Lübnan'ın güneyindeki Kunin belediyesinin merkezinde bir Hizbullah üyesi, Pazar günü arabasını hedef alan İsrail saldırısında öldürüldü. Adlarının açıklanmaması koşuluyla Xinhua'ya konuşan askeri kaynaklar, bir insansız hava aracının arabaya havadan-karaya iki füze attığını, bunun sonucunda arabanın yandığını ve şoför İsmail Ali El-Zein'in öldüğünü söyledi. Hizbullah henüz olayla ilgili yorum yapmadı.

Çin, gümrük vergisi artışları nedeniyle DTÖ nezdinde Kanada'ya istişare talebinde bulundu Çin, gümrük vergisi artışları nedeniyle DTÖ nezdinde Kanada'ya istişare talebinde bulundu

Askeri kaynaklar, İsrail'in güney Lübnan'daki sınır bölgesinde 8 kasaba ve köye 15 hava saldırısı düzenleyerek 12 evi yıktığını ve yaklaşık 45 eve hasar verdiğini, ayrıca 9 kasaba ve köye de topçu ateşi açtığını bildirdi.
Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıları desteklemek amacıyla Hizbullah'ın 8 Ekim'de İsrail'e onlarca roket atması üzerine İsrail'in de Lübnan'ın güneydoğusuna ağır topçu ateşi açarak karşılık vermesinden bu yana Lübnan-İsrail sınırında gerilim artarak devam ediyor. Lübnan güvenlik kaynaklarına göre, Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmalarda Lübnan tarafında 255'i Hizbullah üyesi ve 73'ü sivil olmak üzere 396 kişi öldürüldü.

Editör: Şeymanur Erbay