Genel

İsrail, Gazze'den yapılan tarımsal ürün ihracatında Ocak-Şubat döneminde artış yaşandığını bildirdi

KUDÜS, 2 Mart (Xinhua) -- Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocak-Şubat dönemindeki ihracat, 2021 yılının...

Abone Ol

KUDÜS, 2 Mart (Xinhua) -- Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocak-Şubat dönemindeki ihracat, 2021 yılının ilk iki ayındaki 1.033 tondan 2.501 tona çıktı. Bu artış, Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya yapılan kapsamlı ihracatla örtüşüyor; söz konusu ihracat, geçen yılın aynı döneminde 13.642 ton iken 2022 yılının başlangıcından bu yana 14.250 tona ulaştı.

COGAT'ın verdiği bilgilere göre Gazze'nin önde gelen tarımsal ihracat ürünleri arasında tatlı patates, domates, salatalık, patlıcan ve çilek yer alıyor. Ayrıca Gazze'den İsrail'e ve Batı Şeria'ya yapılan balık ihracatı, Şubat ayında yaklaşık iki kat artarak geçen yılın Şubat ayında 34 ton iken bu yılın aynı döneminde 67 tona ulaştı.

COGAT; söz konusu artışın, gözetimi altındaki Gazze Şeridi'nden yapılan ihracatın önündeki bürokratik engellerin kaldırılması ve ihracatın kolaylaştırılmasına yönelik adımlardan sonra kaydedildiğini söyledi. COGAT'ın Gazze Şeridi Koordinasyon ve İrtibat İdaresi tarafından desteklenen sivil politikaların, çeşitli tarım ürünlerinin ihracatının artmasına destek olduğu da belirtildi.