UNICEF: Sudan'da 3,4 milyon çocuk salgın hastalık riski altında UNICEF: Sudan'da 3,4 milyon çocuk salgın hastalık riski altında

GAZZE, 6 Eylül (Xinhua) -- İsrail'in Gazze Şeridi'ne Perşembe günü düzenlediği hava saldırılarında en az 10 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail'e ait bir insansız hava aracının Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinin kuzeyinde bir araya gelmiş insanları hedef aldığını bildirdi. Sağlık kaynakları saldırıda 2 kişinin öldüğünü belirtti.

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Teşkilatı yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yerlerinden edilmiş insanların barındığı bir çadıra düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinlinin öldüğünü söyledi. Öte yandan yerel kaynaklar ve görgü tanıklarına göre, İsrail'in Gazze Şehri'nin Zeytun bölgesinde, yerinden edilenlerin barınma yeri olarak kullandığı bir okulun yakınında toplanmış olan Filistinlilere yönelik hava saldırısının ardından ambulans görevlileri ve sivil savunma ekipleri tarafından 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İsrail ordusu ayrıca Deyr el-Belah kentindeki El Aksa Hastanesi'nin avlusundaki göçmen çadırlarını da bombaladı. Sağlık kaynaklarının Xinhua'ya verdiği bilgiye göre bombardımanda 4 Filistinli hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, İsrail saldırılarında son 24 saat içinde 17 Filistinli hayatını kaybederken 56 kişi de yaralandı. Böylece, İsrail saldırılarının başladığı Ekim 2023'ten bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 40.878'e, yaralananların sayısıysa 94.454'e yükseldi.

Editör: Şeymanur Erbay