KUDÜS, 17 Mart (Xinhua) -- Başbakan Naftali Bennett ve Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, sağlık görevlileriyle yaptıkları istişare toplantısının ardından maske takma zorunluluğunun kaldırılmamasına, ancak bu tedbirin Nisan ayında yeniden gözden geçirilmesine karar verdi. Açıklamada ayrıca, sınıflara hava filtresi sistemlerinin kurulumunun hızlandırılacağı ve hükümetin 12 yaş üstü tüm nüfusu üçüncü doz koronavirüs aşısını yaptırmaya çağıran aşı kampanyasına devam edileceği belirtildi.

Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli
İsrail'in Tel Aviv kenti yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na gelen yolcular bavullarıyla yürüyor, 1 Mart 2022. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

Duyuru, İsrail'in koronavirüs kısıtlamalarının çoğunu kaldırmasından yaklaşık iki hafta sonra geldi. 1 Mart'ta hükümet, halka açık mekanlara yalnızca aşılı kişilerin girmesine izin veren Yeşil Sertifika programını iptal etmişti. Sağlık Bakanlığı, günün erken saatlerinde yaptığı bir açıklamada da Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na gelen iki yolcuda orijinal Omicron varyantı BA.1 ve onun alt varyantı BA.2'nin birleşik bir suşu olan, yeni bir koronavirüs suşu tespit edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Çarşamba akşamı, bir önceki gün boyunca 6.332 yeni koronavirüs vakasının doğrulandığını ve böylece 9,2 milyon nüfuslu ülkede toplam enfeksiyon sayısının 3.737.352'ye çıktığını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI