Dünya

İsrail ekonomiyi ithalata açmaya yönelik ulusal plan başlattı

Yazılı açıklamada planla ticaret engellerinin kaldırılması yoluyla küçük ve orta büyüklükte olanlar başta olmak üzere ithalatçıların üzerindeki yasal yüklerin azaltılmasının b...

Abone Ol

Yazılı açıklamada planla ticaret engellerinin kaldırılması yoluyla küçük ve orta büyüklükte olanlar başta olmak üzere ithalatçıların üzerindeki yasal yüklerin azaltılmasının beklendiği dile getirildi. Böylelikle ülkede pazarlanan ürün yelpazesinin genişlemesi ve rekabetin artması sonucunda fiyatlar düşecek ve İsrail ekonomisinde yılda yaklaşık 5 milyar yeni şekel (1,53 milyar ABD doları) tutarında tasarruf gerçekleştirilecek.

Plan; yaşam maliyetlerini azaltmayı, üretkenliği artırmayı ve İsrail sanayisindeki ve genel olarak İsrail ekonomisindeki büyümeyi artırmayı amaçlıyor. Bakanlıklar, 2010 yılında İsviçre'de uygulanan bir reformu temel alan planın, İsrail mevzuatını Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ülkelerinin ithalat ilkeleriyle uyumlu hale getireceğini belirtti. Plana göre ithalatçılar, imalatçı sertifikalarında ürünün İsrail standartlarına uygunluğunu belirtmekten muaf tutulacak. İthalatçıların uygunluğu kanıtlamak için sadece laboratuvar testleri sunması gerekecek.