Dünya

İsrail doğalgazın sanayide kullanımını teşvik için 61,6 milyon dolar ayırdı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu miktarın, sanayi şirketlerinin şebekeye bağlantısının hızlandırılmasına yönelik ulusal planın bir parçası olduğu belirtildi....

Abone Ol

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu miktarın, sanayi şirketlerinin şebekeye bağlantısının hızlandırılmasına yönelik ulusal planın bir parçası olduğu belirtildi. Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından alınan bu karar, mazot, motorin ve özellikle sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) gibi kirletici yakıtların ithalatını ve rafinajını azaltmak için atılan bir diğer adım.

Açıklamada, "Plan, enerji tüketimini azaltarak ve kirletici yakıtlar yerine her yıl ilave 250 milyon metreküp doğalgaz kullanarak endüstriyel tüketicilerin yılda 80 milyon şekel tasarruf etmesini sağlayabilir" denildi ve şöyle devam edildi: "Plan, sistemin tedarik bolluğunu önemli ölçüde artırmayı, dağıtım ağının kurulumunu hızlandırmayı ve yüzlerce doğalgaz tüketicisinin bağlantısını sağlamayı amaçlıyor."

Bakanlık söz konusu planın, enerji sektöründe 2030 hedeflerinin bir parçası olduğunu ve İsrail sanayisinde doğalgazı ana enerji kaynağı haline getirme çabalarını teşvik edeceğini kaydetti. Açıklamada, "Doğalgaz, daha düşük elektrik üretim maliyetleri ve daha az hava kirliliği ile sera gazı emisyonları da dahil olmak üzere birçok ekonomik ve çevresel fayda sağlıyor." denildi.