İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, haftalık kabine toplantısının başında konuşan Netanyahu, "Ülkeyi sımsıkı bir şekilde kapatıyoruz" dedi. Netanyahu, bakanlardan, İsrail'in Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın kapatılması ve gidiş ve geliş yönündeki bütün uluslararası uçuşların durdurulması yönündeki teklifi kabul etmelerini istedi.

Yeni koronavirüsün varyantlarının, güçlü önlemler alınmasını "acil" bir ihtiyaç haline getirdiğini belirten Netanyahu, "Yakalanmadan (ülkeye) giren bir varyant çok hızlı ve çok sayıda enfeksiyona yol açacaktır" dedi.

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Sağlık Bakanlığı'nın, yeni varyantların ülkeye girişinden "endişe" duyduğunu söylemişti. Edelstein, "Yeni varyantlardan bir tanesi İsrail'e girdi bile; yüksek enfeksiyon rakamlarının kısmen sebebi olduğu açıkça ortada" demişti.

İsrail genelinde 19 Aralık 2020'de başlayan üçüncü sokağa çıkma kısıtlamasının 31 Ocak'ta sona ermesi bekleniyor. Yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip İsrail, Pazar sabahı, ülkede toplam vaka sayısını 595 bin 097, toplam ölü sayısını ise 4 bin 361 olarak bildirdi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI