Kültür - Sanat ve Tarih

İsrail BAE'den yılda 100 bin turist çekmeyi hedefliyor

İsrail Turizm Bakanı Orit Farkash-Hacohen , İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yılda yaklaşık 100 bin turist çekmeyi hedeflediğini söyledi. Farkash-Hacohen, Çarşam...

Abone Ol

İsrail Turizm Bakanı Orit Farkash-Hacohen , İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yılda yaklaşık 100 bin turist çekmeyi hedeflediğini söyledi. Farkash-Hacohen, Çarşamba günü düzenlediği sanal basın toplantısında, "Turizm ülkeler arasında kalıcı bir barış inşa etmenin anahtarıdır ve İsrail, BAE'den gelecek yolcuları ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

Dubai ile Tel Aviv arasında bir süredir doğrudan uçuşlar yapılıyor. Dubai merkezli uygun fiyatlı Flydubai Havayolları, Dubai Uluslararası Havaalanı ile Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı arasında günde iki, haftada toplam 14 sefer imkanı sunuyor. Bu arada İsrair Havayolları da Dubai'ye ticari uçuş gerçekleştiren ilk İsrailli havayolu oldu.

Farkash-Hacohen önümüzdeki aydan itibaren BAE ile İsrail arasında haftalık 25 uçuş öngörüyor. İsrail Turizm Bakanı, "İki ülke vatandaşları için vizesiz giriş, bu ayın sonunda veya Ocak başında yürürlüğe girecek ve bu da ziyaretlerin gerektireceği bürokrasiyi azaltacak" dedi.

BAE ve İsrail, iki ülke yolcularının varış noktasında vize almalarını sağlayan karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzalamıştı.

Ancak Farkash-Hacohen şu an pandemi nedeniyle İsrail'in turist akışını sınırladığını belirtti ve "Ülkeleri Kovid-19 enfeksiyon düzeylerine göre derecelendiriyoruz" dedi. "Kırmızı", yani yüksek düzeyde Kovid-19 vakası görülen ülkelerden dönen yolcuların İsrail'e vardıklarında iki hafta karantinaya girmeleri gerekiyor. İsrail Sağlık Bakanlığı'nın listesinde BAE şu an "yeşil" bölgede.