Açıklamada, söz konusu kararın, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın Pazartesi günü geç saatlerde katıldıkları Zoom görüşmesinde alındığı belirtildi. Bakanlar, ulaştırma, teknoloji, deniz güvenliği, ekonomi ve ticaret gibi çeşitli alanlarda olası işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla ortak çalışma grupları kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

Açıklamada, "Niyetimiz, çalışma gruplarında alınan sonuçları tartışmak üzere önümüzdeki aylarda dört bakanın katılımıyla Dubai'deki Expo'da bir toplantı daha düzenlemek" ifadesi yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı ayrı bir açıklamada, dört üst düzey diplomatın "ticaret, enerji işbirliği, iklim değişimiyle mücadele ve deniz güvenliğini artırma da dahil olmak üzere Ortadoğu ve Asya'da ekonomik ve siyasi işbirliğinin genişletilmesini görüştüklerini" belirtti. Bakanlar görüşmede ayrıca, "toplumun teknoloji ve bilimle ilişkisi ile Kovid-19 pandemisiyle ilgili olarak küresel kamu sağlığına nasıl destek olunacağı" konularını ele aldılar. Blinken, Biden yönetiminin Abraham Anlaşmaları ile yeni bölgesel ve küresel işbirliklerine verdiği desteği yineledi.

Editör: İRFAN KARSLI