Xinhua

İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü, 31'ini yaraladı

Sağlık görevlilileri ve görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Çarşamba sabahı Batı Şeria kenti Nablus yakınlarındaki çatışmalarda bir Filistinliyi öldürdüğünü ve 31'ini de yaraladığını söyledi.

Abone Ol

RAMALLAH, 13 Nisan (Xinhua) -- Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, 34 yaşındaki avukat Mohammed Assaf'ın göğsünden vurulmasının ardından hayatını kaybettiği ve 11'i gerçek mühimmatla vurulan 31 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Görgü tanıkları, İsrail güvenlik güçleri tarafından aranan Filistinlileri gözaltına almak için İsrail ordu güçlerinin Nablus ile kentin çevresindeki üç köye baskın yaptığını ve onlarca Filistinli protestocuyla şiddetli çatışmaya girdiğini söyledi. Öte yandan Filistin Kızılayı da 11'i gerçek mühimmat ve altısı da plastik mermiyle olmak üzere 17 kişinin İsrail askerleri tarafından yaralandığını ve onlarcasının da askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gazı solumaya bağlı sıkıntılar yaşadığını teyit etti.

Görgü tanıkları, çatışmaların İsrail askerlerinin gözaltı baskınlarına başlaması ve son günlerde iki kez Filistinliler tarafından zarara uğratılması sonrası Nablus'taki bir türbenin restorasyonunun güvence altına alınmasıyla başladığını ifade etti. Nablus'ta yaşananlarla ilgili İsrail ordusundan hemen bir açıklama gelmedi. Ancak, Filistinli güvenlik kaynakları İsrail ordusunun Filistinli aktivistleri gözaltına almak için Batı Şeria'daki kentlere, kasabalara ve köylere günlük baskınlar düzenlediğini söyledi. İsrail ile Filistinliler arasındaki gerilim, son üç haftadır Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artıyor. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilerin olduğu bölgelerdeki gerilimi artıran adımlarının meseleleri "kontrol edilemez bir hale" sürükleyeceğini söyledi.