Almanya'ya teslim edilecek WatchGuard adlı sistemler, IAI'nın geliştirdiği beşinci jenerasyon hareket algılayan taktik yer gözlem radarlarından oluşuyor. IAI, hem sabit gözlem hem de elektronik yönledirmeyle arama tekniklerine sahip olan bu sistemlerin Alman ordusuna ait eskimiş mevcut sistemlerin yerini almasının beklendiğini belirtti.

IAI'nın yüksek güncelleme hızına sahip radarı, karmaşık görevlere destek sağlamak adına hedeflerin tespitinde ve takibinde yüksek başarı elde edilmesine olanak sağlıyor. Sabit gözlem ve taramanın bir araya gelmesi, radar faaliyetinin herhangi bir senaryoya uyum sağlamasını ve optimize edilmesini mümkün kılıyor.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu

Tüm hava koşullarında ve hem gece hem de gündüz kullanım kapasitesine sahip olan sistemler, kuvvet alanı açısından küçük bir yere ihtiyaç duysalar da geniş alanlarda uzun erimli keşif ve gözetleme faaliyetleri sürdürebiliyor. Sistemler, tehdit potansiyelini ve operasyonel koşulları belirlemek için kapsamlı bilgi edinilmesini sağlamayı amaçlıyor. IAI, sistemleri yan kuruluşu Elta Systems ve ortağı olan Alman elektronik ve bilgi teknolojileri sistemleri şirketi ESG aracılığıyla teslim edecek.

Editör: İRFAN KARSLI