İsrail Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, iki bakanlık ülkenin turistlere kapatılmasının üstünden yaklaşık bir yıl geçmesinin ardından sektörün yeniden açılması için taslak hazırladı. Bakanlıklar, ilk aşamada sınırlı sayıda turist grubunun ülkeye gelmeye başlayabileceğini, bireysel yolcuların İsrail'e girişine ikinci aşamada izin verileceğini belirtti. İki bakanlığın ortak hazırladığı taslağa göre, tüm turistlerden İsrail'e gidecek uçağa binmeden önce negatif sonuçlu bir PCR testi ve Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na ulaştıklarında aşılandıklarını kanıtlayan bir antikor testi sunmaları istenecek.

Açıklamada, "Antikor testi gerekliliğini kaldırmak için çeşitli ülkelerle aşı sertifikası onayı üzerinde anlaşmak için görüşmeler sürecek" ifadeleri yer aldı. İsrail Turizm Bakanı Orit Farkash-Hacohen açıklamasında, taslak planın ülkedeki turizm sektörünü canlandıracağından umutlu olduğunu belirtti. İsrailli bakan, "Sadece uluslararası turizm için havayolu ulaşımını açmanın turizm sektörünü gerçekten canlandıracağını" kaydetti. İsrail, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Mart 2020'de sınırlarını kapatmıştı. Ülkede Şubat 2021'de tüm yetişkin nüfusu aşılamak için bir kampanya başlatılmıştı. İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son verilere göre, 9,3 milyonluk nüfusa sahip ülkede yaklaşık 5 milyon kişi Kovid-19'a karşı iki doz aşı oldu.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI