Kültür - Sanat ve Tarih

İspanya, Ulusal Bayramı'nı askeri geçit töreniyle kutladı

İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez Salı günü ülkenin Ulusal Bayramı'nı kutlamak üzere düzenlenen bir askeri geçit törenine katıldı. 2020 yılında koronavirüs pan...

Abone Ol

İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez Salı günü ülkenin Ulusal Bayramı'nı kutlamak üzere düzenlenen bir askeri geçit törenine katıldı. 2020 yılında koronavirüs pandemisi yüzünden iptal edilen geleneksel yıllık geçit töreni ve İspanyol Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçuşu bu yıl gerçekleştirildi. Daha küçük tribünlerin kullanılması gibi bazı Kovid-19 kısıtlamalarının uygulanmaya devam ettiği etkinliğe 2.656 asker katıldı. 2019 yılındaki törene 4.200 askerin katıldığı dikkate alınırsa bunun oldukça düşük bir sayı olması dikkat çekti.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Ulusal Bayram kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen geçit törenine katılan askerler, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Gustavo Valiente/Xinhua)

"Hizmet ve Bağlılık" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 68 uçak ve helikopter gösteri uçuşu düzenlerken 115 araç sokaklarda ilerledi. Etkinlik, İspanyol silahlı kuvvetlerinin pandemiyi kontrol altına alma, orman yangınları gibi doğal afetlere müdahalede bulunma, yılın başlarında İspanya'nın iç kesimlerinin yaklaşık 1 metre karla kaplandığı Filomena Fırtınası sonrası kar kaldırma çalışmaları yapma ve La Palma adasında devam eden volkanik patlama sırasında can ve mal kurtarmaya yardımcı olma çalışmalarını vurgulamak üzere tasarlandı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Ulusal Bayram kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen geçit töreni sırasında uçuş yapan uçaklar, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Gustavo Valiente/Xinhua)

Sanchez, günün erken saatlerinde paylaştığı Twitter mesajında, "Bu 12 Ekim, bizi birleştiren, bizi toplum olarak daha iyi hale getiren ve İspanya'yı kucaklayıcı, açık ve çeşitliliğe sahip bir ülke yapan şeyi sahiplenmemizi sağlıyor. Bağlılık, dayanışma, işbirliği ve çok taraflılığımızı kutlayalım. Haydi, kim olduğumuzu kutlayalım" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Ulusal Bayram kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen geçit törenine katılan askerler, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Meng Dingbo/Xinhua)