Bakan bu beklentisini koronavirüs pandemisinin ardından yabancı turistleri yeniden ülkeye çekmeyi amaçlayan ve sloganı "İspanya'yı Hak Ediyorsunuz" olan reklam kampanyasının lansmanında yaptığı konuşmada dile getirdi. Reyes Maroto, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi'nin 20 Mayıs'ta biraraya gelerek birlik dışından gelecek yolcular için tavsiyeleri tartışacağını söyledi. Reyes Maroto, bu tavsiyeler konusunda "seyahatlerin yeniden başlatılması söz konusu olduğunda Avrupa Birliği dışındaki pazarlar, özellikle bizim en büyük pazarımız olan İngiltere'den gelecekler için belirsizlikleri ortadan kaldırmamıza olanak sağlayacak" yorumunu yaptı.

İspanyol bakan şöyle devam etti: "Her şey yolunda giderse 20 Mayıs'tan itibaren... İngilizler İspanya'ya gelebilecek. Dahası ülkeye varışlarında onlardan PCR testi istenmeyecek. Bence bu gerçekten iyi bir haber." Yaklaşık 84 milyon yabancı ziyaretçi ağırlayan İspanya, 2019 yılında dünyada turistlerin en çok rağbet ettiği ikinci turizm merkezi olmuştu. İspanya İstatistik Ofisi'nin (INE) verilerine göre turizm sektörü, İspanya'nın GSYİH'sinin yüzde 12'sini oluşturuyor ve sektörün toplam istihdamdaki payı da benzer bir oranda. Reyes Maroto, "Bu yıl bu rakamın en az yarısını almayı umuyoruz. Şanslıysak daha fazlasına da ulaşırız" öngörüsünde bulundu.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Editör: İRFAN KARSLI