Dünya

İran'ın gönderdiği insani yardım, Afganistan'ın doğu vilayetine ulaştı

Wahaj, vilayet yönetimi yetkilileri ve İran Başkonsolosu Majid Sadiqi Dawlatabadi'nin, aralarında altı ton pirinç ve dört ton ilaçın da yer aldığı sevkiyatı Pazar günü öğleden...

Abone Ol

Wahaj, vilayet yönetimi yetkilileri ve İran Başkonsolosu Majid Sadiqi Dawlatabadi'nin, aralarında altı ton pirinç ve dört ton ilaçın da yer aldığı sevkiyatı Pazar günü öğleden sonra Celalabad Havalimanı'nda teslim aldıklarını belirtti. Wahaj, sevkiyatın, kısa süre önce vilayetteki bir camiye düzenlenen terör saldırısında zarar görenler de dahil olmak üzere ihtiyacı olan ailelere dağıtılacağını belirtti. İnsani yardım için İran'a şükranlarını ifade eden yetkili, İslam ülkeleri de dahil olmak üzere uluslararası toplumu ülkenin geçtiği bu kritik dönemde Afganlara yardım etmeye çağırdı.

Aralarında Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) da yer aldığı yardım kuruluşları, Afganistan'da giderek artan yoksulluğa ilişkin endişelerini dile getirirken, uluslararası toplumun kış öncesinde savaştan zarar görmüş ülkeye yardım gönderememesi halinde, insani felaket yaşanabileceği konusunda uyarmıştı.