Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

TAHRAN, 11 Mart (Xinhua) -- İran dini liderinin ofsine göre, İran Uzmanlar Meclisi üyeleriyle yapılan bir toplantıya hitap eden Hamaney, bölgesel varlığın ülkenin stratejik derinliğini ve ulusal gücünü artırdığını ve bilimsel nükleer ilerlemenin ülkenin yakın gelecekte ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olduğunu söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na dair Ortak Komisyon'un toplantısı, 3 Aralık 2021. (Fotoğraf: Viyana'daki AB Delegasyonu/Xinhua aracılığıyla)

İran'ın en üst düzey lideri olan Hamaney, böylece gelecekte ülkenin bağımsızlığını koruyabilmek için bu ikisinin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Hamaney, ABD'nin veya herhangi bir ülkenin aşırı taleplerine yaptırım uygulanmaması umuduyla boyun eğmenin büyük bir hata ve ülkenin siyasi gücüne bir darbe olduğunun altını çizdi.

Ayetullah Ali Hamaney, ülkenin savunma kabiliyetini azaltma önerisinden daha naif ve amatörce bir şey olmadığını söyledi.

Düşmanların İran'ın seçkinlerini ve aydınlarını hedefemeyi gündemlerine aldıklarını ve bunlar aracılığıyla halkı kandırmayı amaçladıklarını kaydeden İran'ın dini lideri, dünyanın kibirli güçlerinin millete karşı en büyük yumuşak savaşı verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI