TAHRAN, 31 Ocak (Xinhua) -- Hamaney'in resmi web sitesine göre, Dini Lider, bir grup sanayici, girişimci ve ekonomistle yaptığı görüşmede, düşmanların ülke ekonomisini çökertmek için İran'a karşı bir "ekonomik savaş" yürüttüğünü, ancak ABD'nin İran ekonomisine yönelik baskılarının "aşağılayıcı bir yenilgi" ile sonuçlandığını söyledi.

Hamaney, düşmanın petrol ve gaz satışını engelleme ve döviz kaynaklarına erişimi kesme çabalarına karşı direnmenin aslında bir "cihat" olduğunu da sözlerine ekledi. İranlı lider, "ABD ile ekonomik savaşa karşı kutsal bir savunma" olarak İran'da üretim, istihdam ve kalkınmanın hızlandırılması çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Hamaney, İran ekonomisinin sorunların üstesinden gelmek ve iç ve dış şoklarla başa çıkmak için üretimde bir sıçramaya ihtiyacı olduğunu, çünkü üretimdeki bir sıçramanın sürdürülebilir istihdam, ihracat patlaması, döviz kazancı ve düşük enflasyon gibi gelişmiş ekonomik göstergelere yol açtığını kaydetti. Hamaney ayrıca, İran'ın ekonomik büyümesinin, Viyana'da devam eden nükleer müzakerelerin sonuçlarından ve ABD yaptırımlarının kaldırılmasından ayrı düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI