2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

TAHRAN, 12 Eylül (Xinhua) -- İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade ve Venezuela Ulaştırma Bakanı Ramon Velasquez, ABD'ye ve ABD'nin müdahalelerine karşı koymak için ikili işbirliğini genişletmeleri gerektiğini söyledi. İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre ortak ekonomik işbirliği komisyonuna da eş başkanlık eden iki bakan Çarşamba günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde ikili ekonomik ilişkilerin genişletilmesi çağrısında da bulundu.

Nasırzade, Venezuela halkının kendi hükümetlerine verdiği "kararlı desteğin" ve ülkedeki silahlı kuvvetlerin varlığının, özellikle Temmuz ayının sonlarında gerçekleştirilen Venezuela devlet başkanlığı seçiminin ardından Batının komplolarını püskürtmede "etkili ve belirleyici" olduğunu belirtti. İran'ın ABD'nin müdahalelerine karşı koymada deneyimli olduğunu hatırlatan Nasırzade, geçmişte olduğu üzere ülkesinin bu deneyimi Venezuela ile paylaşmaya istekli olduğunu kaydetti. Velasquez ise "ortak düşmanlarına" karşı koymak için hazır olmaları gerektiğini vurguladı. ABD yaptırımlarından ağır etkilenen İran ve Venezuela, son yıllarda ambargoların etkilerini dengelemek adına ekonomi ve enerji alanlarında yakın ilişkiler kurdu.

Kaynak: rss