Dünya

İran ve Suriye ortak banka kurulmasını hızlandırmak istiyor

İran-Suriye Ortak Ticaret Odası Başkanı Keyvan Kaşifi, Suriye'nin başkenti Şam'da Suriyeli yetkililerle yaptığı bir toplantıda, "Ekonomik etkileşimi artırmak amacıyla, ekonomi...

Abone Ol

İran-Suriye Ortak Ticaret Odası Başkanı Keyvan Kaşifi, Suriye'nin başkenti Şam'da Suriyeli yetkililerle yaptığı bir toplantıda, "Ekonomik etkileşimi artırmak amacıyla, ekonomik faaliyetleri destekleyecek ortak bir banka kurmamız teklif edilmiştir" dedi.

Gazetenin haberine göre Kaşifi, bir serbest ticaret anlaşmasının uygulamaya konulmasının ve gümrük tarifelerinin azaltılması veya kaldırılmasının, müşterek ticari etkileşimin artırılmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Kaşifi, "Suriye bizim ana ticaret pazarlarımızdan ve ihracat noktalarımızdan biri... Bu ülkeyle çeşitli alanlarda ortak çıkarlara sahibiz, bu da ekonomik ilişkilerimize destek olabilir" dedi. Kaşifi, daha önce yaptığı bir açıklamada, İran'ın Suriye ile ticaretinin yıllık değerinin, İran takvimine göre bu yılın sonuna (20 Mart) kadar 1 milyar ABD dolarına ulaşabileceğini söylemişti.

Toplantıya ayrıca Suriyeli ekonomi ve ticaret yetkilileri de katıldı. Suriyeli yetkililer, İran ile işbirliğinin artırılmasına yönelik ilgilerini vurgulayarak iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için önerilerde bulundular. İran ile Suriye'nin, ticari işbirliğini kolaylaştırmak için ortak bir banka kurmayı planladıkları 26 Aralık'ta açıklanmıştı.