TAHRAN, 1 Haziran (Xinhua) -- İran ve Irak, terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele için ortak sınırları boyunca güvenlik işbirliğini genişletmenin gerekliliğini vurguladı. İran Radyo Televizyon Kurumu (IRIB), Çarşamba günü İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile Iraklı mevkidaşı Abdulemir el-Şammari arasında Tahran'da yapılan görüşmede bu konuların ele alındığını aktardı.

Kuzey Kore lideri Kim Yong Un, stratejik füze üslerini denetledi Kuzey Kore lideri Kim Yong Un, stratejik füze üslerini denetledi

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İranlı bakan Vahidi, iki ülke arasındaki ilişkilerin şimdiye kadarki en parlak dönemini yaşadığını söyledi. Vahidi, iki tarafın terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar ve silah kaçakçılığıyla mücadele için güvenlik işbirliğini artırmayı görüştüğünü kaydetti. Iraklı bakan el-Şammari ise Irak ve İran'ın 1.548 kilometrelik ortak sınırı paylaştığını ve buradaki kontrolün iki ülke arasında işbirliğini gerektirdiğini belirterek, toplantı sırasında bu konuda "faydalı" anlaşmalar sağlandığını da sözlerine ekledi. İran ve Irak, 19 Mart'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta, iki ülke arasındaki sınırın korunmasında koordinasyonu içeren bir güvenlik anlaşması imzalamıştı. 

Editör: Şeymanur Erbay