Genel

İran Süleymani suikastinin şüpheli sayısını 48'e çıkardı

İran, en üst düzey komutanlarından Kasım Süleymani'nin suikastine karıştığından şüphelenilen Amerikalıların listesini genişletti. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın Pazar gün...

Abone Ol

İran, en üst düzey komutanlarından Kasım Süleymani'nin suikastine karıştığından şüphelenilen Amerikalıların listesini genişletti. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın Pazar günü verdiği habere göre, General Süleymani'nin Şehadetinin Yıldönümünü Kutlama Halk Komitesi sözcüsü Hüseyin Emir Abdullahiyan "Süleymani suikastindeki baş sanıkların sayısı 45'ten 48'e çıktı" dedi.

Davaya dair adli tedbirlerle ilgili basın toplantısında konuşan Abdullahiyan, "yakın gelecekte" bir mahkeme kararı çıkmasını umduğunu söyledi. Sözcü, suçluların tutuklanması için İran'dan altı ülkeye yakalama emri gönderildiğini belirtti. Abdullahiyan, üst düzey İranlı komutanın öldürülmesine karşılık "sert bir intikamın" hâlâ İran makamlarının gündeminde olduğunu kaydetti.

Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında 3 Ocak'ta ABD'nin düzenlediği hava saldırısında İran İslam Devrim Muhafızları Kuvvetleri Kudüs Gücü komutanı Süleymani ve Iraklı milis komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis öldürülmüştü. Tahran Başsavcısı Ali Kasi Mehr, 29 Haziran'da "suikasta karışan" bir dizi ABD'li siyasi ve askeri yetkilinin yakalanması için Interpol'e başvuru yapıldığını açıklamıştı.