Çin'in elektrik kullanımı Ağustos ayında yüzde 8,9 arttı Çin'in elektrik kullanımı Ağustos ayında yüzde 8,9 arttı

TAHRAN, 12 Eylül (Xinhua) -- İran, Rusya'ya insansız hava aracı ve füze sattığı iddiasıyla Tahran'a yeni yaptırımlar uygulayan ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya'yı kınadı. İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Erakçi söz konusu açıklamayı Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptı.

İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları önceki gün bir açıklama yayımlayarak İran'ın, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta kullanması için Rusya'ya füze ihraç ettiği iddiasını sert bir dille eleştirmişti. Dışişleri bakanlarının açıklamasında Tahran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarının iptaline ve İran'ın ulusal havayolu şirketi Iran Air'e yaptırım uygulanacağına yönelik planlar da duyurulmuştu

. ABD de Salı günü Rusya'ya insansız hava aracı ve füze sattığı iddiasıyla Iran Air de dahil olmak üzere İran ve Rusya'daki çeşitli kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar getirmişti. Yaptırımları "yanlış istihbarat ve hatalı mantığa" dayandığı gerekçesiyle eleştiren Erakçi, "İran, Rusya'ya balistik füze teslim etmemiştir" diye konuştu. Erakçi, yaptırımları uygulayanları "yaptırım bağımlıları" diye niteleyerek, "Yaptırımlar çözüm değil, aksine sorunun bir parçasıdır" dedi.

Kaynak: rss