Dünya

İran petrolü taşıyan tankerler Lübnan'a ulaştı

Lübnan'ın yerel El Menar TV kanalının bildirdiğine göre ülkedeki enerji sıkıntısını hafifletmek amacıyla İran petrolü taşıyan tankerler Perşembe günü Lübnan'a ulaştı. İran pet...

Abone Ol

Lübnan'ın yerel El Menar TV kanalının bildirdiğine göre ülkedeki enerji sıkıntısını hafifletmek amacıyla İran petrolü taşıyan tankerler Perşembe günü Lübnan'a ulaştı. İran petrolü taşıyan bir gemi Pazar günü Suriye'ye demirledi ve petrol, tankerlere yüklenerek kara yoluyla Bekaa Vadisi'ne gönderildi.

Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde İran petrolü taşıyan tankerlerin gelişini kutlamak için pirinç ve gül serpen Lübnanlılar, 16 Eylül 2021. (Fotoğraf: Bilal Jawich/Xinhua)

ABD doları cinsinden döviz rezervlerinde sıkıntı yaşayan Lübnan, ihtiyaç duyduğu petrolü ithal edemiyor. Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah Pazartesi günü yaptığı açıklamada akaryakıt taşıyan ikinci bir geminin birkaç gün içinde Suriye'nin Baniyas Limanı'na ulaşacağını ve Lübnan için benzin ve akaryakıt taşıyan iki geminin daha gelmesinin beklendiğini duyurdu.

Lübnan'ın Baalbek kentinde İran petrolü taşıyan tankerlerin gelişini kutlayan Lübnanlılar, 16 Eylül 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)

Hizbullah karşıtı bazı Lübnanlı partiler son birkaç gündür ABD'nin İran'dan petrol ithal eden Lübnan'a yaptırım uygulayabileceği konusundaki endişelerini dile getiriyor.