ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı

TAHRAN, 8 Eylül (Xinhua) -- İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in Batı Şeria'da işlediği "savaş suçlarının" tekrarlanmasını önlemek üzere ülkeleri ve uluslararası kurumları harekete geçmeye çağ ırdı. Kenani çağrıyı, Cumartesi günü sosyal medya platformu X'te, İsrail ordusunun günlerce süren askeri operasyonların ardından Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin ve Tulkarim kentleri ile mülteci kamplarından çekilmesine karşılık yaptı.

Sözcü, "Gazze Şeridi'nin tüm kentsel ve hizmet altyapısı ile şimdi de Batı Şeria'nın bazı kuzey bölgelerinde, özellikle de Cenin ve Tulkarim'de korkunç boyuttaki tahribatın görüntüleri, İsrail rejiminin yakıp yıkma stratejisi izlediğini gösteriyor" dedi. Kenani, uluslararası toplumun bu tür savaş suçlarının tekrarlanmasını önlemekle "ahlaki, insani ve yasal olarak yükümlü" olduğunu ifade etti.

Batı Şeria'nın kuzeyine geçen haftadan bu yana geniş çaplı bir baskın düzenleyen İsrail, operasyonun amacının gelecekte İsrail'e yönelik saldırıları önlemek olduğunu iddia etmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'daki askeri operasyonlarının 28 Ağustos'tan bu yana 39 Filistinlinin ölümüne ve 145 Filistinlinin ise yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Kaynak: rss