Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

TAHRAN, 18 Haziran (Xinhua) -- İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin üç Latin Amerika ülkesini kapsayan ve beş gün süren ziyareti sırasında, İran ile Venezuela, Nikaragua ve Küba arasında enerji, sanayi, madencilik, biyoteknoloji ve elektrik santrali inşasını kapsayan 35 işbirliği anlaşması imzalandı. İran Cumhurbaşkanlığı ofisinin internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Cuma günü başkent Tahran'a dönen Reisi ziyaretin sonuçlarını değerlendirdi. Reisi, bu ziyaretin teknik ve mühendislik hizmetlerinin ihraç edilmesi, bilgiye dayalı ürünlerin satılması, adil fiyatlarla hammadde alımı ve yeni pazarlar yaratılmasına zemin hazırladığını söyledi. Reisi, ilgili ülkelerle enerji sektöründeki upstream ve downstream sektörlere ilişkin "çok iyi" mutabakat zaptları imzalandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Reisi, Venezuela'da yaklaşık 9 yıldır kapalı olan bir İran otomobil üretim kompleksi ile bir traktör üretim fabrikasının ziyareti sırasında yeniden açıldığını da sözlerine ekledi. Reisi'nin Küba ziyareti, Küba'nın biyoteknoloji alanındaki ilerlemeleri ile İran'ın nanoteknoloji alanındaki yeteneklerini birleştiren ikili işbirliğinin genişletilmesi için ortak bir çalışma grubu kurulmasına yönelik bir anlaşmanın imzalanmasını da sağladı. İran Cumhurbaşkanı, Latin Amerika ülkelerinin birçoğunun yıllardır küresel hegemonik sisteme ve mevcut "adaletsiz" dünya düzenine karşı durduğunu söyledi. Üst düzey bir siyasi ve ekonomik heyete başkanlık eden Reisi, Pazartesi günü Venezuela'ya ulaşmış ve Cuma günü de Küba'dan ayrılmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay