Spor

İran güreşçilere vize vermediği için ABD'yi eleştirdi

TAHRAN, 5 Şubat (Xinhua) İran hükümetinin sözcüsü Ali Bahadori Jahromi, Twitter'daki mesajında, ABD yönetimlerinin değişmesinin Washington'un "halk karşıtı ve yasadışı" yaklaş...

Abone Ol

TAHRAN, 5 Şubat (Xinhua) İran hükümetinin sözcüsü Ali Bahadori Jahromi, Twitter'daki mesajında, ABD yönetimlerinin değişmesinin Washington'un "halk karşıtı ve yasadışı" yaklaşımlarında herhangi bir fark yaratmadığını ifade etti. İran Güreş Federasyonu Başkanı Alirıza Debir, Perşembe günü, İran milli takımının ABD'nin Teksas eyaletine yapacağı yolculuğun iptal edildiğini duyurmuştu.

ABD'li David Morris Taylor III (üstte) Japonya'nın Chiba kentinde düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda güreş erkekler serbest stil 86 kg finalinde İranlı Hassan Yazdanicharati ile mücadele ediyor, 5 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Chen Yichen/Xinhua)

Debir, Amerikalı mevkidaşı Bruce Baumgartner'a gönderdiği e-postada, altı İranlı güreşçinin gerekli belgeleri sunmalarına karşın ABD vize taleplerinin reddedildiğini belirtti. İran ve Amerikan serbest güreş takımlarının, ABD tarafının resmi daveti üzerine 12 Şubat'ta maç yapması planlanıyordu. Maçın, iki rakip arasındaki gerilimi azaltmak için spor diplomasisi çabalarının bir parçası olduğu yaygın olarak kabul ediliyordu.