Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

İran ordusunun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kerrar insansız hava aracı, yüksek irtifada düşük radar kesit hedefini başarılı şekilde tespit edip imha etti. Salı günü başlayan tatbikat, İran'ın iç kesimlerindeki Simnan eyaletinde ordu birliklerine ait yüzlerce insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildi.

İran ordusu, tatbikatta başarıyla gerçekleştirilen diğer işlemleri, uçan insansız hava araçlarının otomatik makineli tüfeklerinin hızla ateşlenmesi ve "düşman hava hedeflerinin" yok edilmesi olarak sıraladı. Bunlara ek olarak ordu, Kerrar insansız hava araçlarının yüzeydeki hedef ve tahkimatları 500 librelik (yaklaşık 227 kilogram) MK-82 bombalarıyla yok ettiğini de bildirdi.

İran Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Seyyid Mahmut Musevi'nin Salı günü duyurduğuna göre tatbikatta çok sayıda kamikaze İHA da kullanılacak. Musevi, tatbikatın yanı sıra düzenlenen sergide de İran ordusunun insansız hava aracı alanındaki yeni başarılarının yer alacağını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI