Genel

İran devlet televizyonu: İran güney kıyılarında geniş kapsamlı bir tatbikat başlattı

TAHRAN, 21 Aralık (Xinhua) İran'ın devlet televizyonu Press TV, IRGC'nin harekat başkan yardımcısı ve tatbikat sözcüsü Abbas Nilforoushan'ın 5 gün sürecek tatbikata havacılık...

Abone Ol

TAHRAN, 21 Aralık (Xinhua) İran'ın devlet televizyonu Press TV, IRGC'nin harekat başkan yardımcısı ve tatbikat sözcüsü Abbas Nilforoushan'ın 5 gün sürecek tatbikata havacılık ve uzay kuvvetleri ve siber-elektronik bölüğü gibi IRGC birimlerinin katıldığı şeklindeki sözlerini aktardı. Generalin verdiği bilgilere göre, tatbikat sırasında yakın zamanda IRGC'ye teslim edilen bir dizi askeri sistem ve silah kullanılacak. Nilforoushan, "Askeri tatbikat, IRGC muharebe birliklerinin hazırlıklarını artırmayı amaçlıyor" diye konuştu.

General, "Askeri tatbikatlar, ulusal güvenliği savunma ve koruma mesajı veriyor" diye ekledi. Öte yandan başka bir üst düzey IRGC komutanı olan Gholam Ali Rashid, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmeler sırasında İsrail'in, programı hedef alan askeri saldırılar düzenlemekle tehdit etmesinin ardından İsrail ve ABD'yi İran'daki nükleer tesislere karşı her türlü tehdit ya da zarar verilmesi konusunda ciddi şekilde uyardı. Rashid, "Bu tür tehditlerin gerçekleşmesi halinde İran'ın silahlı kuvvetleri derhal ve kararlı şekilde saldırıda kullanılan tüm merkez, üs, güzergah ve alanlara saldıracaktır" ifadelerini kullandı.