Dünya

İran Cumhurbaşkanı önemli bir gaz rafinerisinin açılışını yaptı

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Ruhani, "Bidboland rafinerisi çok önemli bir proje. İran yılının başlangıcından (Mart 2020) bu yana, 11 önemli petrokimyasal...

Abone Ol

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Ruhani, "Bidboland rafinerisi çok önemli bir proje. İran yılının başlangıcından (Mart 2020) bu yana, 11 önemli petrokimyasal projesi başlattık ve başlayacak altı proje daha var. İran tarihinde ilk defa 1 milyar metreküp gaz üretiyoruz" diyen Ruhani, dünyanın İran petrolüne ve gazına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Öte yandan, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bidboland projesinin yürütülmesinin "ABD yaptırımlarının ve İran halkına maksimum baskı kampanyasının çöküşünü" simgelediğini söyledi.

Bidboland Gaz Rafinerisi Şirketi'nin Genel Müdürü Mahmud Aminnejad, daha önce yaptığı açıklamada, "inşası için 3,4 milyar ABD dolarından fazla yatırım yapılan bu büyük rafinerinin petrol çıkarılırken ortaya çıkan tüm gazları toplayabildiğini ve yararlı gazlara dönüştürebildiğini" ifade etmişti.

Aminnejad, metan, etan, bütan ve propan gazlarını da içeren üretimin kapasitesinin günde yaklaşık 57 milyon metreküp olduğunu belirtmişti. Genel Müdür, "Tesisin yapımı için bin kilometreden fazla besleme ve transfer boru hattı inşa edildi" demiş ve projenin başlamasıyla bin 100'den fazla kişinin rafineride istihdam edileceğini söylemişti.