TAHRAN, 22 Aralık (Xinhua) Büyük Peygamber 17 tatbikatının ikinci gününde gazetecilere konuşan Tangsiri, "Biz ve bölge ülkeleri, birbirimizin yardımıyla ve işbirliğiyle, Körfez'in ve ortak suların güvenliğini tam olarak sağlayabiliriz ve burada bölge dışı ülkelerin varlığına gerek yok" dedi. Alireza Tangsiri, İran silahlı kuvvetlerinin "bölge dışından bir güç bölgede yangın çıkarmak isterse, onun ateşini geri kendisine doğru yönlendirmeye tamamen hazır" olduğunu söyledi. Büyük Peygamber 17 askeri tatbikatının ikinci gününde, İran Devrim Muhafızları Ordusu havacılık kuvvetleri ülkenin güney kıyıları üzerinde saldırı amaçlı kullanılabilen insansız hava araçları uçurdu. İnsansız hava araçları, bombalar kullanarak karada ve denizde bir dizi sabit ve hareketli hedefi kesin doğrulukla patlattı.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Muharebe helikopterlerinin hava desteğiyle, birlikler kıyı savunma harekatı ve helikoptersavar taktikleri de uyguladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu güçleri ayrıca varsayımsal düşmanın gemilerine ve üslerine karadan karaya, denizden denize ve kıyıdan denize çeşitli balistik füzeler ateşledi. Başka bir tatbikatta, Devrim Muhafızları'nın deniz birimleri, düşman insansız hava araçlarına karşı yerli açık deniz ve kara hava savunma sistemlerini kullandı, eşzamanlı olarak kıyıdan gelişmiş gemisavar seyir füzeleri fırlattı ve düşmanın gemilerini yok etmek için Zülfikar sınıfı sürat teknelerini kullandı. İran Devrim Muhafızları Operasyonlar Başkan Yardımcısı ve Tatbikat Sözcüsü Abbas Nilforoushan, beş gün sürecek Büyük Peygamber 17 tatbikatının İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun havacılık kuvvetleri ile siber-elektronik bölümünü içerdiğini söyledi. Nilforoushan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, askeri tatbikatın İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun muharebe birimlerinin hazırlığını artırmayı amaçladığını ve aynı zamanda ulusal güvenliği savunma ve koruma mesajı verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI