Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Press TV'ye verdiği demeçte, Kapsamlı Ortak Eylem Planına (KOEP) atıfta bulunarak, "Diğer taraf (ABD), KOEP'in tam olarak uygulanmasına hazırsa, İran kesinlikle hazırdır" dedi.

İran ile İngiltere, Çin, Fransa, Rusya, ABD ve Almanya'nın oluşturduğu P5+1 grubu, Tahran'a yönelik batılı ve uluslararası yaptırımların hafifletilmesi karşılığında, İran'ın nükleer programına kısıtlama getirmeyi amaçlayan ve dönüm noktası kabul edilen eylem planını, 2015 yılında imzalamıştı.

Ancak mevcut ABD Başkanı Donald Trump, 2018 yılının Mayıs ayında Washington'u anlaşmadan çıkarıp, Tahran'a yönelik önceki yaptırımları yeniden uygulama koymuş ayrıca yeni yaptırımları devreye almıştı. Buna karşılık İran, 2019 yılının Mayıs ayından bu yana, KOEP taahhütlerinden bazılarını yerine getirmekten kademeli olarak vazgeçmişti.

Editör: İRFAN KARSLI