Politika

İran, ABD yaptırımlarına karşı koymak üzere Küba ile daha yakın işbirliği çağrısında bulundu

TAHRAN, 12 Ocak (Xinhua) -- Rızai, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile Salı günü Nikaragua'nın başkenti Managua'da yaptığı görüşmede, "İşbirliğini genişleterek yaptırım...

Abone Ol

TAHRAN, 12 Ocak (Xinhua) -- Rızai, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile Salı günü Nikaragua'nın başkenti Managua'da yaptığı görüşmede, "İşbirliğini genişleterek yaptırım ve baskıyı etkisiz hale getirmeliyiz" dedi. Habere göre, yeni seçilen Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega'nın yemin törenine katılmak üzere Managua'yı ziyaret eden Rızai, İran'ın Küba'nın "baskıcıların aşırı taleplerine" karşı direnişine saygı duyduğunu ve Küba ile ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Kovid-19 aşısının ortak üretiminde iki ülke arasındaki "iyi" düzeydeki işbirliğine değinen Rızai, başta bilim, teknoloji ve ticaret olmak üzere çeşitli sektörlerde ikili ilişkileri daha da ilerletme çabalarının önemini vurguladı. Rızai, "İran'ın başta Küba olmak üzere Latin Amerika ülkeleriyle ticaretini kolaylaştırmak ve artırmak için ortak bir ticaret birliği kurabiliriz" dedi. Diaz-Canel de, İran hükümeti ve halkının baskıcı güçlerin, özellikle de ABD'nin aşırı taleplerine karşı direnişini överken, İran'ın nükleer enerjiyi barışçı şekilde kullanma hakkına verdiği desteği dile getirdi.

İki ülke arasında özellikle ticaret, bilim ve teknoloji alanlarında kapsamlı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çağrıda bulunan Diaz-Canel, "Pandemiyle mücadele ve aşı geliştirilmesine yönelik işbirliğinin, yaptırımlar ve iki ülkenin ortak düşmanlarının komplolarına karşı mücadelede büyük bir başarı olduğunu" belirtti.