Tasnim haber ajansının haberine göre, haftalık basın toplantısında konuşan Rebii, "Bütün tutukluların değişimine hazırız. Bu şimdiye kadar olmadıysa, nedeni ABD'nin hazır olmamasıdır" diye konuştu. Sözcü Rebii, İran'ın, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, önceki yönetimin politikalarını yeniden gözden geçirmek konusunda "ne kadar ciddi" olduğunu görmek için beklediğini ifade etti. Rebii, "ABD'nin talimatları doğrultusunda kabul edilemez suçlamalarla çeşitli ülkelerde tutuklu bulunan tüm İranlı tutukluların serbest bırakılmasındaki gecikmelerin" de buna dahil olduğunun altını çizdi.

İran'ın pozisyonunun değişmediğini vurgulayan Hükümet Sözcüsü, Washington'ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı'ndan (JCPOA) çekilerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararını ihlal ettiğini hatırlattı. "ABD, BM Güvenlik Konseyi kararı kapsamındaki yasal yükümlülüklerini yerine getirip yaptırımları kaldırmaya ne zaman karar verirse, biz de o zaman bütün yükümlülüklerimizi hızlıca yerine getireceğiz" diyen Rebii, İran'ın bu süreci hızlandıracak "her türlü diplomatik girişimden" memnuniyet duyacağını belirtti. Rebii, İran'ın bloke edilen varlıkları hakkındaki bir soru üzerine, ABD hükümetinin, diğer ülkelere İran'ın fonlarını dondurmaları yönündeki "acımasız baskılarını" azalttığını, ancak "bu adımların yetersiz olduğunu" ifade etti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI