Gündem

İran: 2015 Nükleer Anlaşmasının Yeniden Müzakeresi Söz Konusu Değil!

İran hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak bilinen tarihi 2015 nükleer anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini kabul etmeyec...

Abone Ol

İran hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak bilinen tarihi 2015 nükleer anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini kabul etmeyeceğini belirtti.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii haftalık basın toplantısında, JCPOA'nın beş yıl önce bütün ayrıntılarıyla görüşüldüğünü ve yeniden müzakereye ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.

Rebii, yeni müzakere sürecinin başlaması halinde bazı ülkelerin görüşmelere katılma taleplerine cevaben, "2015 nükleer anlaşmasına yeni üye katılımı gereksiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump 2018 yılında nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilerek İran'a yönelik yaptırımları yeniden başlatmıştı.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın anlaşmaya geri dönme sinyallerine karşın, Biden'ın yardımcıları ve bazı Avrupa ülkeleri İran'ın nükleer faaliyetleri ve füze programına ilişkin daha fazla kısıtlama getirilmesi amacıyla yeniden müzakerelerde bulunulması çağrısı yapmıştı.