Irak Haber Ajansı'na konuşan Aziz, "Devlet Hafif Sanayi Şirketi'nin üretim hatlarından biri resmen açıldı ve şimdi her türlü dondurucu, buzdolabı, hava soğutucu, yağ ısıtıcı ve bazı ocaklar üretiliyor" dedi.

"Şirket yönetimiyle birlikte üretimin geliştirilmesi ile artırılması ve aynı zamanda da ürünlerin yeterliliğinin yükseltilmesi konularını değerlendiriyoruz" diyen Aziz, şirketin an itibarıyla günde 180 ürün ürettiğini ve piyasaya bağlı olarak üretimin artırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Aziz, "Devlet Hafif Sanayi Şirketi ve diğer şirketlere yardımcı olmaya çalışıyoruz çünkü onlar Irak sanayisine hizmet veriyorlar ve ülkedeki istihdam sayısını artırıyorlar. Aynı zamanda Irak ekonomisine yerli ürünler sağlıyorlar" diye konuştu.

Aziz, bakanlığın üretimin artırılmasından sonra bazı ürünlerin ihracatı için gümrük prosedürlerini kolaylaştırmanın yollarını aradığını da söyledi. Ekonomisi büyük ölçüde ülkenin gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasını temsil eden ham petrol ihracatına dayanan Irak, ham petrol ihracatına olan bağımlılığı azaltarak ülke ekonomisini ileri taşımak için sanayiyi canlandırmaya çalışıyor.

Dolunun Etkili Olduğu İzmir'de Sahiller Beyaza Büründü. Dolunun Etkili Olduğu İzmir'de Sahiller Beyaza Büründü.

Editör: İRFAN KARSLI